Beroemde Parijse Hotel Ritz voor 2 jaar dicht

Het beroemde Parijse Hotel Ritz sluit vanaf komende zomer voor ruim 2 jaar de deuren voor een 'ongekende renovatie'. Dit maakte het hotel vandaag bekend.

ANP/Redactie
De entree van het Ritz-hotel. Beeld afp
De entree van het Ritz-hotel.Beeld afp

De stap komt nadat het vijfsterrenhotel van de Egyptische miljardair Mohamed Al Fayed er eerder dit jaar niet in was geslaagd het felbegeerde Franse predicaat 'paleis' te bemachtigen als aanduiding voor een luxe topbestemming.

De renovatie, die in de zomer van 2012 begint, gaat 27 maanden duren.

Het hotel, waar beroemdheden als Charlie, Chaplin, Coco Chanel en Ernest Hemingway sliepen, heeft sinds 1979 geen opknapbeurt meer gehad. Volgens de bekendmaking zullen de hotelfaciliteiten, waaronder 160 kamers en suites, hun traditionele stijl behouden, maar tegelijk de laatste technologische vernieuwingen bieden.

L'Espadon
Slechts 30 van de 500 personeelsleden blijven tijdens de renovatie in dienst van het hotel. Een vakbondsman zei dat de overige werknemers hopen in elk geval 'een gedeeltelijke tegemoetkoming' te krijgen, die hen in staat stelt na de renovatie weer bij hun oude werkgever terug te keren. Tijdens de opknapbeurt sluiten ook het met twee Michelin-sterren gewaardeerde restaurant L'Espadon en de Ritz-Escoffier kokschool.

De 'Ritz', in 1898 begonnen door Cesar Ritz en Auguste Escoffier, is ook het hotel waar prinses Diana en Al Fayed's zoon Dodi dineerden, op de avond van hun fatale crash in 1997.

Meer over