Afslanken

Verdraaid nog aan toe, ik zei het toch, vorige week? Alles draait om de lijn, deze maand. In oktober worden op de redacties overal zware stopmiddelen uitgereikt, en daarna houdt men alles op, alle info, alle onderzoek, alle persberichten....

De Franse krant Le Figaro meldt dat zakenlunches best lichtmogen zijn, en geeft daar allerlei tips voor. Nee, madame,monsieur, u hoeft het niet breed calorisch te laten hangen omserieus over te komen bij u zakenpartner. Neem een simpel stukjegestoomde vis met een drupje olijfolie en wat sla, en koffie toe.Uw gesprekspartner zal uw wijsheid prijzen, net als uwspaarzaamheid!

Uit Canada komt het bericht dat mensen die bij het ontbijttwee eieren eten, door de dag heen minder calorieën tot zichnemen. Maar bij goed lezen blijkt de vergelijking te gaan tussengeklutste eieren plus brood met jam zonder boter, en bagels metroomkaas, blijkbaar een standaard ontbijtje in Toronto. Wat moetje nou met zoiets?

Bom bom, men roert de trom: jojoën is slecht. Echt slecht.Veel slechter dan we dachten. Zoals u weet is jojoën behalve hetspelen met een jojo dat wat de afslankende mens overkomt: gewichteraf, gewicht erbij. Door het gejojo gaan er vet zitten waarspieren waren, of andersom, dat snapte ik niet. Kortom, je moethelemaal niet afslanken. Je moet gewoon nooit dik worden. Vankinds af aan 's morgens geklutste eieren eten en op houtjesbijten.

Nee, u hebt niks aan dit stukje als er tien kilo's af moeten,of twintig. U hebt niks aan mij, beter gezegd. Ik heb zo wel mijneigen ideeën over hoe je een beetje op gewicht blijft. Eigenlijkzouden we weer warm moeten lunchen. Stevig eten rond de klok vanenen, gewoon nog een schep extra, echt je buik vol. Die jongensvan Le Figaro zijn niet wijs. Echt, als je flink eet rond dietijd, neem je 's avonds alleen nog iets lichts, het plakje hammet sla zoals de Fransen dat doen. De winst: tussendoor grijp jeniet meer naar de nootjes en de chips.

Tomatensaus komt in deze rubriek hinderlijk vaak voor. Maarhet is dan ook ideaal spul, niet vet en desondanks lekker. Prikde braadworsten in met een vork, bak ze zachtjes in een drup olietot ze aan een mooi kleurtje hebben.

Haal ze uit de pan. Bak de knoflook in het vet tot hij kleurt.Pureer de tomaten met de staafmixer en voeg ze toe, met despecerijen, zout en de suiker.

Doe er iets pittigs bij als je dat wilt, leg de worst in depan en laat onafgedekt op laag vuur tien minuten pruttelen. Draaide worst af en toe om. Eet met gekookte aardappels.

Meer over