Aardbei-basilicummousse


Ingrediënten


Voor 4 personen
250 g aardbeien
100 g poedersuiker
1 limoen
3 blaadjes witte gelatine
2 dl slagroom
6 takjes basilicum


Voorbereiden (ca. 25 minuten: kan ¿ dag van tevoren):

  1. Laat de blaadjes gelatine weken in koud water. Boen intussen de limoen schoon, haal met een fijne rasp een eetlepel rasp van de schil en pers een halve limoen goed uit. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
  2. Zet een zeer schone, liefst metalen beslagbak in een bak koud (ijs)water en klop daarin de slagroom met de poedersuiker heel stijf.
  3. Houd een paar mooie basilicumblaadjes en 4 aardbeien apart en pureer de overige blaadjes samen met de limoen, limoenrasp en de rest van de aardbeien in een keukenmachine of met een staafmixer.
  4. Knijp de gelatine heel licht uit en doe hem in een steelpan. Los de gelatine al roerend op heel laag vuur op.
  5. Laat de gelatine afkoelen tot hoogstens kamertemperatuur en roer vervolgens door de aardbeien-basilicumpuree. Spatel de aardbeien-basilicumpuree luchtig door de slagroom.

Bereiden (5 minuten):

  1. Verdeel de mousse over 4 coupes en laat minstens een uur opstijven in de koelkast. Garneer met de achtergehouden aardbeien en basilicumblaadjes.


Meer over