EntertainmentAaf leest sterren

Aaf leest sterren: de mysteries van Mariah Carey en wéér problemen met de tanden van Dave Roelvink

Elke vrijdag belicht Aaf Brandt Corstius twee opmerkelijke celebritynieuwtjes. Deze week over: Mariah Carey en Dave Roelvink.

Aaf Brandt Corstius

Teddyberen

Wat, vroeg uw sterrenkijker zich deze week ineens af, weet ik eigenlijk van Mariah Carey, behalve dat ze altijd blauwe M&M’s eist in haar kleedkamer en in het lied Emotions de hoogste opgenomen noot ooit heeft gehaald?

Best weinig, bleek, toen de nieuwtjes die uit haar pas verschenen memoires werden gepeurd, deze week naar buiten begonnen te komen. Een vat vol saillant oud nieuws is The Meaning of Mariah Carey zeker, en hoewel het boek veel pure tragiek bevat, want net als alle grote sterren heeft Carey een moeilijk begin én midden gehad, zitten er ook vrolijkmakende details in. Al hebben ook die een tragische ondertoon.

Mysterie Mariah Beeld FilmMagic
Mysterie MariahBeeld FilmMagic

Zo worden al Careys mannen behandeld, onder wie Sony Music-baas Tommy Mottola, die haar hart won door haar vele teddyberen van het merk Gund te schenken. Na de teddyberen ging het bergafwaarts. Mottola controleerde haar gehele leven en zelfs als ze alleen in de keuken zat klonk zijn stem door de intercom aan de muur: ‘Watcha doin?’

Zodra Carey beroemd werd, begonnen haar gezinsleden haar te behandelen als, in haar woorden, ‘Een pinautomaat met een pruik op’. Andere fijne details: een van haar andere geliefden, Derek Jeter, vond ze aanvankelijk niet leuk vanwege zijn ‘puntige schoenen’. En ze blijkt een geheim grunge-album opgenomen te hebben. En ze had vroeger maar drie T-shirts.

En dan nu nog het mysterie van haar Wikipediapagina oplossen: Mariah Carey is volgens die pagina geboren op ‘27 maart 1969 of 1970’.

Stompjes

Ook een biografie waard: de tanden van Dave Roelvink. In juni besloot Roelvink in Turkije zijn tanden te laten afschaven en er nieuwe, witte facings op te laten zetten. Een levende reclame voor een kunstgebit op jonge leeftijd was hij, want wat stond zijn porseleinkast er stralend bij.

Maar dat was maar voor even. Roelvink en zijn tanden vormen inmiddels zo’n slepende zaak dat telegraaf.nl er de accents aigus voor uit de kast trok: ‘Wéér problemen nieuw gebit Dave Roelvink’. Een paar weken geleden brak er een voortand af bij het eten van een broodje, en nu ligt alweer een halve voortand af. ‘Ow, ow, ow, weer stuk’, aldus Roelvink op Instagram.

Problemen met porselein Beeld Hollandse Hoogte / Patrick Harderwijk
Problemen met porseleinBeeld Hollandse Hoogte / Patrick Harderwijk

Goedkoop is duurkoop volgens de tandredacteur van telegraaf.nl: ‘Hij koos voor Turkije omdat de behandelingen daar een stuk goedkoper zijn.’

Broer Donny Roelvink deed hetzelfde met zijn gebit. Hij deelde op Instagram ook foto’s van de procedure, tijdens en na. Naderhand was het een stralende witte boel, maar tijdens was het horror: een breed glimlachende Roelvink met tot stompjes afgeschaafde tandjes.

Veel mogelijke sponsordeals met chiquere klinieken zien we hier niet in, zolang ze gruwelijke foto’s van stompjes en afgebrokkelde onderdelen blijven delen.

Overigens zijn de Roelvinks met hun neptandproblemen de ideale posterboys voor de serieuze Associatie Nederlandse Tandartsen. Een woordvoerder daarvan zei tegen de Telegraaf: ‘Als je heel veel aan je gebit laat doen op jonge leeftijd, ben je de rest van je leven gedoemd steeds weer terugkerende kosten te maken.’ Misschien valt er nog een ambassadeurschap uit te slepen.

Meer over