Film- en tv-tipsMaandag 7 oktober

De Volkskrant film- en tv-tips voor maandag 7 oktober

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma’s en films op televisie. Dit zijn die van maandag.

Days of Heaven (1978). Beeld
Days of Heaven (1978).

First Dates

NPO 3, 19.25 uur

Nieuwe Nederlandse afleveringen van de realityserie waarin vrijgezellen samenkomen in het First Dates-restaurant, op zoek naar een nieuwe liefde. Barman Victor en maître Sergio zorgen voor de juiste sfeer.

Days of Heaven

(Terrence Malick, 1978)

Arte, 20.15 uur.

In de tweede film van meestercineast Malick speelt het verhaal (twee mannen strijden om een vrouw) zich af op het Texaanse platteland in 1916, tijdens de industrialisatie. De hypnotiserende beelden - ruisende graanvelden, de seizoenarbeiders die de oogst binnenhalen, de close-ups van insecten, vogels, paarden en buffels - leverden cameraman Néstor Almendros een Oscar op. Met sterke hoofdrollen van Richard Gere, Brooke Adams en Sam Shepard.

Harry Potter and the Sorcerer’s Stone

(Chris Columbus, 2001)

Net 5, 20.30 uur.

Voortvarende aftrap van de Harry Potter-reeks, waarin de 11-jarige tovenaarsleerling aan de Hogwarts-hogeschool een wereld van magie binnentreedt. Schrijver J.K. Rowling zag er onder meer op toe dat het Britse karakter van haar verhalen in stand werd gehouden.

2Doc: Turn!

NPO 2, 20.55 uur

Wanneer het 9-jarige zoontje van filmmaker Esther Pardijs wordt toegelaten tot de nationale turnselectie, besluit Pardijs zichzelf en de andere ouders met de camera te volgen. Hoe ver mag je gaan voor de sportieve carrière van een kind?

Spoorloos Extra

NPO 1, 21.15 uur

Terugblik op de aflevering waarin de uit China geadopteerde Nina werd herenigd met haar ouders en hun 160 familieleden en vrienden. Haar vader en moeder wilden Nina niet opgeven, maar vanwege de eenkindpolitiek moesten ze wel.

Ellie in de handel

NPO 3, 21.20 uur

Voormalig inspecteur en woordvoerder van de Amsterdamse politie Ellie Lust duikt in de wereld van de illegale koopwaar, van medicijnen tot persoonsgegevens. Aflevering 1 gaat over de productie en verkoop van nagemaakte merkkleding.

Twilight

(Catherine Hardwicke, 2008)

Net 5, 23.40 uur.

Robert Pattinson brak door met zijn rol als lijkbleke, maar in de ogen van de meisjes uit zijn klas toch begerenswaardige hunk Edward. Kristen Stewart is sterk als het doodnormale pubermeisje Bella, in deze overtuigende vermenging van vampiermagie en alledaagse puberproblematiek.

Meer over