Uitgelicht

De opmerkelijkste foto’s van de afgelopen week

Kosovo

null Beeld Armend Nimani / AFP
Beeld Armend Nimani / AFP

De traditionele gezichtsbeschildering van een Bosnische bruid uit de Zupa-regio. De eeuwenoude traditie dreigt in de vergetelheid te raken. De gouden cirkels staan voor de levenscycli die worden doorlopen. Op het Etno-festival in Kukaj, vlak bij de Kosovaarse hoofdstad Pristina, vroeg de Bosnische Aziza Sefitagic (70) deze week aandacht voor de traditie.

Nigeria

NIGERIA - ‘Van links naar rechts: Aliyu, Usman, Abdul Basid, Umar en Muhammad. Ik ontmoette deze vijf broers toen ik naar hun huis ging om een familieportret te maken’, schrijft fotograaf Chris de Bode over zijn treffen in Funtua, in het noorden van Nigeria, waar hij is voor een opdracht over kleinschalige landbouw. ‘Ik kon mijn ogen niet geloven toen ik ze zag. Allen hetzelfde gekleed. Ik moest hen eerst fotograferen.’ Beeld  Chris de Bode
NIGERIA - ‘Van links naar rechts: Aliyu, Usman, Abdul Basid, Umar en Muhammad. Ik ontmoette deze vijf broers toen ik naar hun huis ging om een familieportret te maken’, schrijft fotograaf Chris de Bode over zijn treffen in Funtua, in het noorden van Nigeria, waar hij is voor een opdracht over kleinschalige landbouw. ‘Ik kon mijn ogen niet geloven toen ik ze zag. Allen hetzelfde gekleed. Ik moest hen eerst fotograferen.’Beeld Chris de Bode

‘Van links naar rechts: Aliyu, Usman, Abdul Basid, Umar en Muhammad. Ik ontmoette deze vijf broers toen ik naar hun huis ging om een familieportret te maken’, schrijft fotograaf Chris de Bode over zijn treffen in Funtua, in het noorden van Nigeria, waar hij is voor een opdracht over kleinschalige landbouw. ‘Ik kon mijn ogen niet geloven toen ik ze zag. Allen hetzelfde gekleed. Ik moest hen eerst fotograferen.’

India

null Beeld Indranil Mukherjee / AFP
Beeld Indranil Mukherjee / AFP

Hindoestanen in Mumbai vierden maandag de geboorte van Krishna tijdens het Janmashtami-festival. Deze mannen leggen een gelofte af voordat zij een menselijke piramide zullen vormen om een pot (handi) met yoghurt (dahi), die hoog in de lucht hangt, te breken. Krishna wordt gezien als de incarnatie van de god Vishnu en staat bekend om zijn liefde voor melk.

Verenigde Staten

null Beeld Jim Watson / AFP
Beeld Jim Watson / AFP

Protest dinsdag tegen de benoeming vanBrett Kavanaugh tot rechter van het Amerikaanse Hooggerechtshof. De betogers, gekleed als personages uit de tv-serie The Handmaid’sTale, zwegen gedurende hun hele protest. Ze staan symbool voor de strijd voor vrouwenrechten. Kavanaugh is voorgedragen door president Trump. Critici vrezen een stevige ruk naar rechts van het Hooggerechtshof.

India

null Beeld  Biju  Boro / AFP
Beeld Biju Boro / AFP

Donkere wolken pakken samen boven een standbeeld in de Brahmaputra-rivier nabij Guwahati, in het noordoosten van India. Op het moment van de foto, afgelopen woensdag, vond daar een zoektocht plaats naar overlevenden van een gekapseisde boot. Drie lichamen konden worden geborgen, zeker twintig personen raakten vermist.

Japan

null Beeld Jiji press / AFP
Beeld Jiji press / AFP

Woensdagnacht werd het Noord-Japanse eiland Hokkaido opgeschrikt door een zware aardbeving. Er vielen zeker dertig doden en 350 gewonden. Bij het plaatsje Atsuma vond door de beving een aardverschuiving plaats.

Meer over