Zorgverzekeraar Menzis schrapt minstens 350 banen

ZWOLLE (ANP) - Zorgverzekeraar Menzis schrapt 350 tot 400 vaste banen. Dat liet de onderneming, die onlangs bekendmaakte te fuseren met Delta Lloyd en Agis, woensdag weten. De arbeidsplaatsen verdwijnen vanaf volgend jaar.

Volgens Menzis zijn gedwongen ontslagen niet te vermijden. Bestuursvoorzitter Roger van Boxtel liet weten dat Menzis ,,moet reorganiseren om straks voor haar verzekerden een stabiele en vertrouwde speler te zijn en te blijven in de veranderende zorgmarkt''.

De sanering volgt kort op de onlangs aangekondigde fusie van Menzis met de verzekeraars Agis en Delta Lloyd. De drie verzekeraars lieten al weten dat door hun samengaan honderden banen verdwijnen.

Kantoor Rotterdam dicht

Menzis gaat werk dat nu nog plaatsvindt op vijf locaties overhevelen naar 'kerngebieden'. De verzekeraar zegt dat door de fusie een concentratie van werk ontstaat in Amersfoort, Arhem en Wageningen. Het kantoor in Rotterdam, waar Menzis administratieve werkzaamheden uitvoert, wordt gesloten.

Het hoofdkantoor gaat volgend jaar van Zwolle naar Amersfoort. De drie zorgverzekeraars Menzis, Agis en Delta Lloyd hebben vier miljoen klanten, waarmee ze een marktaandeel van 25 procent en een omzet van 7 miljard euro hebben.

Meer over