Weer wil automatiseerder beursnotering aanvragen

Het debacle van de mislukte beursgang van Holec vorige week heeft niet alle bedrijven kopschuw gemaakt. Gisteren meldde zich weer een nieuwe kandidaat: het softwarebedrijf Unit 4 wil ook een notering....

Van onze verslaggeefster

AMSTERDAM

Unit 4 denkt eind dit jaar of begin volgend jaar zijn eerste notering aan de officiële markt van de Amsterdam Exchanges te maken. Het bedrijf maakt software voor ondersteuning van bedrijfsprocessen van kleine en middelgrote ondernemingen. De afgelopen maanden kregen de branchegenoten CSS en UCC een notering op de Nieuwe Markt.

De automatiseerder startte in 1980 en heeft inmiddels vestigingen in Sliedrecht, Roden, Rijswijk en Antwerpen, telt 150 werknemers en is ook gespecialiseerd in anti-virusprogrammatuur.

Unit 4 behaalde in 1996 een omzet van 27,9 miljoen, 32 procent meer dan in het voorgaande jaar. De winst steeg van twee miljoen tot 3,6 miljoen gulden. In de eerste zes maanden van dit jaar ging opnieuw beter. Het nettoresultaat steeg met 81 procent tot 2,4 miljoen bij een met 20 procent toegenomen omzet. Voor heel 1997 zegt het bedrijf een verdere groei van omzet en winst te verwachten.

Unit 4 zoekt strategische partners en wil overnames doen. Daarvoor heeft het automatiseringsbedrijf kapitaal nodig en dat kan de beurs leveren. Ook verwacht het bedrijf door een beursnotering een grotere naamsbekendheid te krijgen. Ook maakt een beursintroductie uitvoering van een personeelsoptieprogramma gemakkelijker.

Meer over