Website met fouten Apple Maps daverend succes

De Noorse stad Leknes ligt midden in zee. Stratford-upon-Avon, de geboorteplaats van Shakespeare, is een ziekenhuis. Rivieren lopen door over driedimensionale afbeeldingen van een brug, zodat het lijkt alsof er ineens een waterval oprijst.

Redactie
De curieuze afbeelding van de Winninger Brücke in Duitsland op Apple Maps. Beeld Apple Maps
De curieuze afbeelding van de Winninger Brücke in Duitsland op Apple Maps.Beeld Apple Maps

Het zijn nog maar een paar van de miskleunen die gebruikers van het nieuwe programma Apple Maps tot nu toe hebben verzameld op theamazingios6maps.tumblr.com. Bijna elke minuut wordt er wel een flater toegevoegd.

Apples eigen kaarten-app werd donderdag gelanceerd, gelijktijdig met het nieuwe mobiele besturingssysteem iOS 6. Het is bedoeld als vervanging van Google Maps, dat op onder meer iPhone en iPad tot dusverre als standaard-app voor routes en plattegronden was geïnstalleerd.

Een woordvoerster van Apple zegt dat het bedrijf zich wel degelijk heeft gerealiseerd dat de nieuwe app een 'veelomvattend initiatief' was. 'We zijn continu bezig het te verbeteren, en hoe meer mensen het gebruiken, hoe beter het wordt, omdat Maps een cloud-gebaseerde toepassing is.'

Meer over