Volkswagen haalt vooral in het buitenland forse winstgroei

Het Duitse automobielconcern Volkswagen heeft in de eerste drie maanden een fikse winstverbetering tot stand gebracht in vergelijking met het eerste kwartaal vorig jaar....

ANP

WOLFSBURG

De omzet nam toe van 24,5 tot 26,9 miljard mark, zo maakte VW, de grootste autofabrikant in Europa, maandag bekend. Daarbij noteerde Volkswagen buiten Duitsland beduidend fraaiere cijfers dan op de thuismarkt. In het binnenland ging de omzet met 5,2 procent achteruit tot 9,1 miljard mark. De internationale revenuen sprongen met 19,3 procent omhoog tot 17,8 miljard mark.

De grootste verkoopgroei haalde het concern bij Skoda. De Tjechische dochteronderneming wist 21,4 procent meer wagens aan de man te brengen. Aan Audi-modellen verkocht het VW-bedrijf 18,5 procent meer. De Spaanse dochter Seat boekte een afzetgroei van 7,8 procent, fractioneel hoger dan moedermaatschappij VW, die 7,4 procent meer verkocht.

De concern-directie handhaafde maandag de eerder uitgesproken verwachting dat het resultaat over 1997 hoger zal zijn dan over 1996. Vorig jaar noteerde Volkswagen een omzet van 100,1 miljard mark, wat een groei van 13,6 procent betekende. De winst bedroeg 678 miljoen mark. Dat was meer dan twee keer zo veel als het jaar eroor.

Meer over