Vedior-dochter Abilis gaat zich op schoonmaak richten

Het schoonmaakconcern Abilis in Amsterdam verkoopt zijn beveiligingsbedrijf Nedsafe aan Facilicom Bedrijfsdiensten in Rotterdam. Facilicom draagt op zijn beurt zijn schoonmaakactiviteiten in Luxemburg en het Franse Orleans over aan Abilis, dat onderdeel is van dienstengroep Vedior....

ANP

ROTTERDAM

Nedsafe, dat 150 medewerkers telt, wordt onderdeel van Facilicom-dochter PreNed Beveiliging. Daar werken 950 mensen.

De verkoop van Nedsafe past in de strategie van Abilis zich te concentreren op zijn kernactiviteiten: de algemene en gespecialiseerde schoonmaak. Door de overdracht aan Facilicom krijgt Nedsafe aansluiting bij een bedrijf waarvoor beveiliging en bewaking wel een kernactiviteit is. PreNed heeft een omzet van ruim 80 miljoen gulden.

Abilis gaat ook Hodon Winkel Beveiliging verkopen aan Facilicom, maar er moet nog enkele maanden worden gepraat over de voorwaarden waaronder dat gebeurt. Facilicom Bedrijfsdiensten is een groep bedrijven die zich bezighouden met facilitaire dienstverlening.

Het concern verwacht dit jaar een omzet van 500 miljoen gulden te halen. Dat is inclusief de schoonmaakactiviteiten in België en Frankrijk. Abilis is met een omzet van 1,3 miljard gulden één van de leidende schoonmaakbedrijven in Europa. Het concern is actief in vijf landen.

Meer over