Van Herk haalt Reesink van beurs

De Rotterdamse Van Herk Groep wil een bod in contanten uitbrengen op handelshuis Reesink, dat genoteerd is op de effectenbeurs in Amsterdam....

De groep heeft Reesink uitgenodigd te overleggen over het bod en de biedprijs, de motieven en de manier van financiering.

Reesink heeft in het verleden laten weten dat handhaven van de beursnotering weinig zin meer heeft voor de onderneming. Van Herk is het daarmee eens. Als Reesink van de beurs is, kan het bedrijf zich volgens de groep actief concentreren op versterking van de activiteiten. Daarbij wordt de zelfstandigheid van Reesink met Van Herk als financieel sterke aandeelhouder gewaarborgd.

Het in 1950 ontstane familiebedrijf Van Herk belegt in vastgoed en bedrijven. De totale onroerendgoedportefeuille heeft een omvang van bijna een miljard euro. Sinds midden 2002 is ook het vroegere beursfonds Nagron Nationaal Grondbezit verbonden aan de groep. Verder behoort tot de Van Herk Groep de bouwonderneming Tetteroo Bouw & Projectontwikkeling met een omzet van twintig miljoen euro en zestig man personeel. Tenslotte heeft de groep belangen in diverse andere bedrijven.

Reesink doet in zaken als doe-het-zelf-artikelen, tuingereedschap en grondmachines. In 2003 bedroeg de omzet 115 miljoen euro, bij een winst van 2,5 miljoen euro. Dat was 37 procent lager dan in 2003, toen de verhuizing van Zutphen naar Apeldoorn Reesink parten speelde.

Aat van Herk zei dinsdag over zijn overnameplannen dat 'Reesink een mooie onderneming is met een rijke traditie'. Volgens hem hebben de ontwikkelingen in de afgelopen jaren echter duidelijk gemaakt dat Reesink een nieuwe impuls nodig heeft.

Meer over