Van der Moolen trekt ook Binck omhoog

Van der Moolen maakte dinsdag een koerssprong van 3,5 procent naar 4,76 euro. Het handelshuis staat open voor een eventuele overname, vertelde bestuursvoorzitter Fred Böttcher in New York....

Van onze verslaggever Xander van Uffelen

Binck, dat dit jaar uit handelshuis AOT voortkwam, zou één van de overnamekandidaten zijn, vertelt een handelaar. Binck ging ook voor de derde dag op rij fors omhoog; dinsdag met 11 procent naar 2,70 euro. Binck maakte vorige week bekend dat het klantenbestand dit jaar verdubbelt.

Beursgraadmeter AEX ging op een tamme dag 0,3 procent omhoog naar 346,17 punten. Amsterdam was in afwachting van het Amerikaanse rentebesluit van dinsdagavond. Versatel moest voor het eerst sinds weken fors inleveren en daalde 6,7 procent naar 2,24 euro.

Een bijeenkomst voor analisten bij Akzo Nobel deed de koers het chemiebedrijf 1,3 procent oplopen. Branchegenoot DSM boekte een koersstijging van 0,6 procent door de overname van Neoresins.

Op de lokale markt leverde uitgever de Telegraaf 1,7 procent in. Een analist van Credit Suisse First Boston verlaagde zijn advies, omdat volgens hem de inkomsten uit advertenties lager uitvallen dan verwacht.

Meer over