V&D wil halfjaar lang korting op winkelhuren

V&D wil van de eigenaren van zijn winkelpanden een huurkorting voor een periode van zes maanden. Die tijd wil de warenhuisketen benutten om per filiaal een passende oplossing te zoeken voor de financiële problemen.

redactie
null Beeld anp
Beeld anp

Dat bevestigden ingewijden zondag naar aanleiding van berichtgeving door de NOS. V&D was niet direct bereikbaar voor commentaar, evenmin als vastgoedbedrijf IEF, dat eigenaar is van een aantal grote V&D-winkelpanden en de afgelopen dagen het voortouw nam in de onderhandelingen.

V&D eiste eerder van de verhuurders een huurpauze van vier maanden en daarna een structurele huurverlaging van 40 procent. Daarmee gingen zij niet akkoord. Aan een eventuele tijdelijke huurkorting zijn wel voorwaarden verbonden, zoals meer transparantie over het financiële reilen en zeilen van V&D.

Binnen handbereik

Advocaat Jan Willem van Andel van V&D wilde desgevraagd niet ingaan op de inhoud van de onderhandelingen, die nog altijd gaan de gang zijn. Evenmin wilde hij zeggen of een deal binnen handbereik is. Wel zei dat dat er 'tussen nu en morgenochtend' meer duidelijkheid zou moeten komen.

Zaterdag bleek al dat eigenaar Sun Capital bereid is 60 miljoen euro te steken in het reddingsplan voor V&D, 20 miljoen meer dan eerder het geval was. Een overeenkomst met de banken en verhuurders leek dichtbij.

Een andere advocaat liet namens V&D weten vertrouwen te hebben in een goede afloop. De winkels gaan maandag hoe dan ook open, zei hij. Het overleg heeft plaats zowel in het hoofdkantoor van V&D in Amsterdam-Zuidoost als bij vastgoedadviseur Cushman & Wakefield aan de Zuidas.

Meer over