‘Uitgaan doe ik niet, want ik ben christen’

Andy Josepha (21), medewerker Fastfood bij McDonald’s, kocht Lusters S Curl Texturizer (8 euro) bij Afro Beauty Centre in Amsterdam Zuidoost....

Gerdy van der Stap

Texturizer* Mag ik vragen wat dat is?

Dat is spul om krullen te krijgen.

Maar die heb je toch al?

Nee, ik heb nu, zeg maar, kroes. Met texturizer krijg je krullen, wave, golfjes. Kijk, hier staat het: natural looking wave & curl.

En hoe werkt het?

Ja, er zit van dat spul in dat je op je haar moet smeren. Het moet er ongeveer een half uur in blijven zitten. Het geeft zo’n prikkend gevoel op je hoofd, het brandt een beetje. Dan mag je het uitspoelen, je haar wassen en daarna gaat er lotion in. Alles bij elkaar duurt het zo’n vijftig minuten. Morgen ga ik het doen.

Helpt iemand je daarbij?

Nee, ik doe het zelf. De eerste keer liet een vriend zien hoe het moest, die krulde zijn haar zelf ook. Ik doe het om de twee maanden, want het is niet goed als je het vaker doet. En als ik het niet meer wil, dan scheer ik me gewoon kaal. Niet kaal kaal, maar heel kort geschoren. Alle drie mijn broers hebben het zo. Mijn vader ook. Ik ben de enige met krullen.

Dus morgenavond zit je piekfijn in de krul. Voor een speciale gelegenheid?

Nee, niet echt. Ik ga bijna nooit uit. Dat mag ik niet, want ik ben christen.

Bij welke kerk hoor je dan?

Bij de Zevende-dags Adventisten. Wij mogen niet drinken, niet roken en zo. Maar soms ga ik de fout in.

Hoezo?

De laatste tijd heb ik God een beetje in de steek gelaten.

*?

Ja. Vandaag is het zaterdag, dat is de sabbat, en daarom had ik vanochtend eigenlijk naar de kerk moeten gaan, maar ik ben niet geweest. Dat is niet zo goed. Ik ben al héél lang niet geweest.

Hoe lang niet?

Al bijna een maand. Maar binnenkort ga ik mijn leven beteren.

Wat zijn je plannen voor vandaag, nog meer winkelen?

Nee, ik ben op weg naar de bioscoop, ik ga naar Pirates Of The Caribbean. Ik hou van films, maar ook van gamen en msn’en.

Zit je nog op school?

Ik werk bij McDonald’s. Daar krijg ik ook een opleiding. Dan leer je het werk in de keuken, aan de kassa en in het restaurant. Ik heb niveau twee gehaald. Ik ben nu medewerker Fastfood.

Dan heb je dus een pet op?

We hebben ook een klep, dan zie je je haar wel. Dus als mijn haar goed zit, dan draag ik de klep. En anders de pet. Dat is wel handig.

Gerdy van der Stap

Meer over