Twitter zet stijgende lijn voort

Marijn Thijs
null Beeld Reuters
Beeld Reuters

Socialmediabedrijf Twitter heeft in het eerste kwartaal voor de tweede keer zwarte cijfers behaald. Het bedrijf maakte 61 miljoen dollar winst. Twitter zet daarmee de stijgende lijn voort: in het vierde kwartaal van vorig jaar werd voor het eerst winst geboekt. Een jaar geleden leed het bedrijf nog flink verlies in het eerste kwartaal (61,6 miljoen dollar).

Ook groeide de omzet van het bedrijf fors, tot 665 miljoen dollar. Dat is een stijging van 21 procent ten opzichte van vorig jaar, toen Twitter 548 miljoen omzette. De groei was vooral te danken aan ontwikkelingen in de verkoop van persoonlijke reclames. In Azië namen deze advertentieverkopen met ruim de helft toe. Daarnaast realiseerde het online-platform de afgelopen drie maanden verschillende samenwerkingen met aanbieders van live-video’s.

Het aantal mensen dat maandelijks gebruikmaakt van het sociale medium groeide licht. Ongeveer 336 miljoen twitteraars loggen maandelijks in om berichten van maximaal 280 tekens te publiceren: een stijging van zeventien miljoen ten opzichte van vorig jaar. Dit kwartaal kreeg Twitter er zes miljoen gebruikers bij die minstens eens per maand inloggen. Vijf miljoen daarvan komen van buiten de VS.

Twitter verwacht voor de resterende kwartalen van het jaar ook omzetgroei, al denken de analisten dat de groei gedurende het jaar wel zal afzwakken.

Meer over