Twijfels over emissie aandelen van ING

aex De aandelenmarkten in Europa zijn woensdag voor de derde dag op rij in het rood gesloten. Zorgen over de verlaging van de kredietwaardigheid van Griekenland hielden beleggers in de ban....

Kredietbeoordelaar Fitch verlaagde dinsdag de kredietwaardigheid van Griekenland omdat het land diep in de schulden zit. Standard & Poor’s dreigt hetzelfde te doen. Beleggers vrezen dat mogelijk meer landen zoals Groot-Brittannië en de Verenigde Staten kunnen volgen.

TNT Post- en pakketjesvervoerder TNT bleef woensdag de aandacht trekken. Het aandeel verloor 1,5 procent, nadat het een dag eerder juist tot de grote winnaars hoorde toen bekend werd dat de activistische belegger Jana, samen met het Canadese Aimco, een belang in de onderneming had genomen.

TomTom Met een verlies van 2,8 procent leverde TomTom een deel van de koerswinst in die het een dag eerder had behaald. Dat kwam door winstnemingen. De Amerikaanse bank Morgan Stanley maakte dinsdag bekend over de producent van navigatieapparatuur te gaan rapporteren, waarna de koers flink steeg.

De grootste verliezer in de AEX was bank en verzekeraar ING (min 5,4 procent). Er is onzekerheid over de aandelenemissie van 7,5 miljard euro die vorige week is begonnen. Aegon zakte 2,9 procent.

Meer over