Topman wil alle bedrijven van ING op het Internet

Alle ING-bedrijven moeten hun producten en diensten via Internet toegankelijk maken. Dit besluit heeft de ING-top genomen in het kader van een nieuwe structuur in het jaar 2000....

Door Internet verandert de financiële wereld enorm, zegt ING-topman G. van der Lugt in het personeelsblad ING Nieuws. Hij lijkt gelijk te krijgen, want vrijdag werd bekend dat de Europese verzekeringsmaatschappij Ineas Insurance Company binnenkort in Nederland verzekeringen gaat verkopen via Internet.

De maatschappij die daarna andere Europese landen zal benaderen claimt de eerste verzekeraar in Europa te zijn die volledig is opgezet om gebruik te maken van Internet. Ineas werkt daarbij samen met nog onbekende partners.

ING heeft ook al haar aandacht op de nieuwe technologie gericht. 'Nieuwe methoden en technieken zijn in de afgelopen jaren snel ingeburgerd geraakt. Via de Postbank heeft ING een voortrekkersrol gespeeld in directe distributie via post, telefoon en computer', vindt Van der Lugt. Maar de concurrentie zit niet stil en daarom moeten alle ING-bedrijven zo snel mogelijk op Internet.

Meer over