Topman PCM stapt per direct op

Ton aan de Stegge (51) stapt per direct op als topman van PCM. De bestuursvoorzitter was pas een jaar in dienst van PCM...

Aan de Stegge en de nieuwe eigenaar van PCM, de Stichting Democratie en Media (SDM), verschilden van mening over de verdere ontwikkeling en strategie van PCM, aldus een persbericht.

De stichting was vorig jaar al tegenstander van de komst van Aan de Stegge, die was aangedragen door het Britse opkoopfonds Apax, tot voor kort de eigenaar van PCM. De PCM-baas houdt nu de eer aan zichzelf. PCM onderhandelt met de Noordelijke Dagblad Combinatie (NDC) over een fusie. Mochten beide bedrijven samengaan, dan zou Aan de Stegge plaats moeten maken voor NDC-baas Jan de Roos.

Geen afkoopsom
De topman krijgt geen afkoopsom. Hij heeft alleen recht op drie maandsalarissen. Wel krijgt Aan de Stegge ongeveer twee miljoen euro uit het aandelenplan voor het PCM-management, dat Apax bij de uitgever invoerde en dat tot uitbetaling kwam toen de Britten onlangs vertrokken bij PCM. Aan de Stegge is al een vermogend man sinds de verkoop van het mobiele belbedrijf Telfort, waarvan hij directeur was, aan KPN. Het zakenblad Quote schat zijn vermogen op 70 miljoen euro.

Met het vertrek van Aan de Stegge is de raad van bestuur van PCM gedecimeerd tot een persoon, financieel directeur Bert Groenewegen. De directeur dagbladen van PCM, Philip Alberdingk Thijm, werd vorige week ontslagen omdat de nieuwe eigenaar van het bedrijf, de Stichting Democratie en Media (SDM), geen vertrouwen meer in hem had. Dat leidde tot ophef, omdat de PCM-bestuurder na nog geen jaar twee miljoen euro meekreeg.

Commissaris bij DAG
Aan de Stegge gaat zich na zijn vertrek bezighouden met het investeren in en begeleiden van jonge ondernemingen en de verdere uitbouw van zijn activiteiten in de charitatieve wereld. Hij zal bovendien namens PCM commissaris worden bij DAG Media, het samenwerkingsverband tussen KPN en PCM voor een gratis crossmediaal nieuws- en actualiteitenplatform.

Ton aan de Stegge, topman PCM. (Marcel van den Bergh / de Volkskrant) Beeld
Ton aan de Stegge, topman PCM. (Marcel van den Bergh / de Volkskrant)
Meer over