Topman Orange opgestapt

Het Franse mobieletelecombedrijf Orange heeft woensdag afscheid genomen van zijn bestuursvoorzitter Sol Trujillo. Zijn vertrek houdt verband met de ambitie van moederonderneming France Telecom om de teugels bij de dochterondernemingen aan te trekken....

Trujillo gaf nog maar een jaar leiding aan Orange. Zijn positie stond al ter discussie nadat France Telecom in september vorig jaar weer alle aandelen van de op twee na grootste aanbieder van mobiele telefonie van Europa had verworven.

France Telecom wil zijn activiteiten integreren om de consumenten en zakelijke klanten een beter totaalpakket van vaste telefonie, mobiele telefonie en internet te kunnen bieden. Daarom is ook besloten om internetaanbieder Wanadoo van de beurs te halen.

Het vertrek van Trujillo is voor France Telecom het startschot om de gehele organisatie aan te pakken. Het concern splitst zich op in vijf divisies die onder de centrale leiding van bestuursvoorzitter Thierry Breton komen te staan. Orange krijgt daarin een plek in de divisie persoonlijke communicatie, Wanadoo valt onder thuiscommunicatie. Verder komen er divisies voor de zakelijke klanten, verkoop en dienstverlening.

Trujillo wordt opgevolgd door Sanjiv Ahuja. De Indiër was al verantwoordelijk voor de gewone bedrijfsvoering bij Orange. Voor Trujillo blijft nog wel een rol als 'speciaal adviseur' van Breton weggelegd.

Meer over