Topman Blokkerwinkels stapt op

De topman van de Blokkerwinkels, Jack Peters, stapt per direct op. Zijn vertrek is een gevolg van een verschil van inzicht tussen hem en de concerndirectie van moederbedrijf Blokker Holding. De baas van Blokker Holding, Theo de Kool, neemt zijn functie voorlopig waar tot er een definitieve opvolger is benoemd.

redactie
Een vrouw fietst langs een Blokker in Amsterdam. Beeld anp
Een vrouw fietst langs een Blokker in Amsterdam.Beeld anp

Blokker liet maandag in een verklaring weten dat Peters zijn loopbaan buiten het concern voortzet en op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging.

Peters gaf sinds 2009 leiding aan Blokker B.V. De concerndirectie bedankte Peters 'voor de impuls die hij heeft gegeven aan de vernieuwingsslag bij Blokker en in het bijzonder de nieuwe winkelformule die nu wordt uitgerold in Nederland'.

Peters is al de tweede belangrijke bestuurder die dit jaar vertrekt bij Blokker na een verschil van mening. In juni stapte topman Roland Palmer van Blokker Holding op omdat hij niet op één lijn zat met de raad van commissarissen. Hij werd toen op voorlopige basis vervangen door Theo de Kool.

Blokker Holding is niet alleen het moederbedrijf van de gelijknamige winkelketen, maar ook van onder meer Marskramer, Xenos, Bart Smit en Big Bazar. Het winkelbedrijf, waar ook ketens als Leen Bakker en Intertoys onder vallen, is bezig met een reorganisatie waarbij 390 werknemers worden ontslagen. Blokker heeft inmiddels maatregelen in gang gezet die de omzet weer moeten laten groeien, maar het bedrijf verwacht niet eerder dan in 2017 hier de vruchten van te plukken.

Trubbels bij Blokker

Twee maanden geleden stapte ook Blokker-topman Ronald Palmer, nadat het al tijden rommelde in de top van het bedrijf.

Meer over