Time Warner profiteert van succes televisieseries

Het Amerikaanse mediaconcern Time Warner heeft door het succes van onder meer televisiebedrijven HBO en Turner (CNN, TBS) de resultaten in het tweede kwartaal verder verbeterd. Dat heeft het bedrijf, dat ook eigenaar is van filmstudio Warner Bros en het Nederlandse Eyeworks, vandaag bekendgemaakt.

redactie
null Beeld REUTERSD
Beeld REUTERSD

De omzet van Time Warner steeg afgelopen kwartaal met bijna 3 procent ten opzichte van vorig jaar, tot 6,8 miljard dollar (5,1 miljard euro). De nettowinst steeg naar 850 miljard dollar. Een jaar eerder was dit nog 771 miljoen dollar, zonder de resultaten van de tijdschriftentak van Time Inc mee te rekenen. Dit onderdeel staat sinds dit kwartaal op eigen benen.

HBO-series
Met name de groei van HBO nam een vlucht. Door successeries als Game of Thrones, True Detective en Silicon Valley steeg de totale omzet van het kanaal 17 procent tot 1,4 miljard dollar. De omzet uit abonnementen steeg met 10 procent naar 101 miljoen dollar.

De films van Warner Bros brachten door het uitblijven van echte kaskrakers 2 procent minder op in vergelijking met een jaar eerder. Toen lieten films als Man of Steel, The Hangover Part III en The Great Gatsby de kassa's rinkelen. Met name de goede resultaten in de verkoop van de Lego-film en The Hobbit voor de thuisbioscoop, verzachtten de pijn voor de filmstudio.

Eyeworks
Time Warner rondde eerder dit jaar de overname van de Nederlandse televisieproducent Eyeworks van Reinout Oerlemans af. Het concern meldde de specifieke kwartaalcijfers van Eyeworks vandaag niet.

Een dag voor het bekendmaken van de cijfers trok het Amerikaanse 21st Century Fox, van mediamagnaat Rupert Murdoch, een ongevraagd bod van circa 80 miljard dollar op Time Warner in. Murdoch haalde het bod van tafel omdat de koers van Fox in reactie op de plannen flink daalde. Eerder werd het bedrijf van de 83-jarige miljardair Murdoch ook al de deur gewezen door de bestuurders van Time Warner die een overname niet zagen zitten.

null Beeld reuters
Beeld reuters
Meer over