Talpa trekt verzoek tot onderzoek naar beleid TMG terug, bod blijft wél staan

Talpa heeft het verzoek bij de Ondernemingskamer om een onderzoek te laten doen naar het beleid en de gang van zaken bij Telegraaf Media Groep (TMG), ingetrokken. Dat heeft het bedrijf van mediamagnaat John de Mol vanmorgen laten weten. Dit besluit is 'na ampel beraad' genomen, aldus het persbericht.

Vanwege het belang van rust en zekerheid voor TMG kozen de commissarissen begin maart voor het Belgische bod. Mediahuis is in Nederland al eigenaar van onder meer NRC Media. Beeld ANP
Vanwege het belang van rust en zekerheid voor TMG kozen de commissarissen begin maart voor het Belgische bod. Mediahuis is in Nederland al eigenaar van onder meer NRC Media.Beeld ANP

Talpa laat tegelijkertijd weten het openbaar bod op TMG door te zetten. De Mol biedt 6,50 euro per aandeel, iets hoger dan de 6 euro die het Mediahuis en de familie Van Puyenbroek. Talpa 'verwacht' het biedingsbericht op TMG op korte termijn algemeen beschikbaar te stellen.

Het moederbedrijf van De Telegraaf en de puzzelboekjes van Keesing is al sinds afgelopen zomer in een overnamestrijd gewikkeld. De kans dat De Mol TMG in handen krijgt, lijkt nog altijd vrij gering. Zijn bod is weliswaar hoger dan die van het Vlaamse krantenbedrijf Mediahuis en de familie Van Puyenbroek, maar die laatste twee beschikken samen al over een ruime meerderheid (60 procent) van de aandelen.

Vanwege het belang van rust en zekerheid voor TMG kozen de commissarissen begin maart voor het Belgische bod. Mediahuis is in Nederland al eigenaar van onder meer NRC Media. TMG verwacht dat de Vlamingen meer aandacht zullen hebben voor De Telegraaf, het vlaggenschip van het concern. Van De Mol wordt verwacht dat zijn aandacht meer uitgaat naar entertainment.

Twee topbestuurders van TMG werden door de commissarissen geschorst: een ongekende stap, omdat ze de keuze tégen Talpa niet wilden steunen. De Mol stapte daarop met steun van beleggersclub VEB daarop naar de rechter, omdat zijn hogere bod geen eerlijke kans zou hebben gekregen.

Van de Mol wordt verwacht dat zijn aandacht meer uitgaat naar entertainment. Beeld ANP
Van de Mol wordt verwacht dat zijn aandacht meer uitgaat naar entertainment.Beeld ANP
Meer over