T. Weitenberg nieuwe topman The Greenery

Megaveiling The Greenery International heeft een nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur. Uit eigen gelederen is T. Weitenberg benoemd als tijdelijke opvolger van de op 10 juli onder druk van de tuinders opgestapte W....

ANP

DEN BOSCH

Weitenberg is nauw betrokken geweest bij de opbouw van The Greenery, die ontstond uit de fusie van negen veilingen. In 1996 werd Weitenberg directeur logistiek en sinds januari 1997 zit hij in de Raad van Bestuur. Weitenberg is voorgedragen door de Raad van Commissarissen van The Greenery. De tuinders, verenigd in de coöperatie Voedings Tuinbouw Nederland (VTN), hebben ingestemd met de voordracht.

De crisis bij The Greenery bereikte met het opstappen van Van der Mee haar hoogtepunt. Hij was het derde bestuurslid in korte tijd dat vertrok. Van der Mee stapte op omdat de tuinders geen vertrouwen meer in hem hadden. Ze achtten hem niet geschikt om de reorganisatie te leiden.

Die moet uitmonden in een betere afzetstructuur. Sinds begin dit jaar hebben 758 leden hun lidmaatschap van VTN opgezegd, onder meer omdat ze elders een hogere prijs konden krijgen.

Meer over