SNS Reaal praat nog met private investeerders

SNS Reaal praat nog steeds met private investeerders. Dat meldde het financiële concern donderdag. De bank en verzekeraar benadrukt echter dat er geen enkele zekerheid is dat de gesprekken resultaat zullen hebben.

null Beeld anp
Beeld anp

De afgelopen dagen is er volgens SNS 'intensief gesproken' over een reddingsscenario voor de noodlijdende instelling waarin de private partijen deelnemen. 'Als de gesprekken wel slagen, zal zoals eerder aangegeven sprake zijn van een omvangrijke emissie van aandelen en transacties met betrekking tot uitstaande achtergestelde instrumenten', aldus SNS.

Ingewijden bevestigen tegen het ANP dat er onder meer gesproken wordt met een consortium onder leiding van de Britse investeringsmaatschappij CVC Capital over een versterking van het kapitaal, zoals het Financieele Dagblad eerder meldde. Dat consortium zou bereid zijn SNS een kapitaalinjectie te geven van zo'n 1,8 miljard euro. Het consortium zou de bank en verzekeraar dan feitelijk kopen, maar alleen als de vastgoedtak Property Finance buiten een overeenkomst wordt gehouden.

De Nederlandse banken ING, ABN Amro en Rabobank zouden verder zo'n 400 miljoen euro willen bijdragen, aldus bronnen.

Meer over