Slappe dag en licht verlies op beurs

Na een slappe dag ging de Amsterdamse beurs gisteren met een klein verlies het weekeinde in. De teruggang op Wall Street en de iets lagere beurzen in het Verre Oosten maakten een einde aan de vakantierally van de afgelopen week....

Van onze verslaggever

AMSTERDAM

De handel lag niet echt wakker van de kleine stap terug. 'Bij een opwaartse trend heb je altijd wel een dag dat het minder gaat', aldus een commissionair. 'Alle factoren zien er, in Nederland althans, gezond uit. Dan hangt het af van Wall Street en Azië.'

Uitzondering op de relatief rustige handelsdag was Flexovit, dat een redder heeft gevonden in de Franse branchegenoot Saint-Gobain. De slijpschijvenfabrikant kampte met een vijandig bod van Diamond Tools Group (DTG), die 26,50 gulden bood. De Fransen willen 30 gulden betalen. Bij grote omzetten sloot Flexovit 4,60 hoger op 29,90 gulden. Handelaren hopen wel, maar rekenen niet op een hoger tegenbod van DTG.

Wolters Kluwer was een van de weinige uitzonderingen onder de hoofdfondsen. De koers steeg 6,30 gulden op 294,10 na een positief advies van zakenbank Morgan Stanley. Hagemeyer moest na de winstwaarschuwing deze week van dochter Ceteco nog eens een rijksdaalder terug naar 84,70 gulden. Ceteco herstelde zich enigszins van de klap met een winst van een rijksdaalder op 93 gulden.

Baan liep 1,90 gulden terug naar 81,60 nadat de Duitse branchegenoot SAP met slechte halfjaarcijfers kwam. Bovendien blijven er klachten over de ondoorzichtige structuur. De verkoop door KNP BT van dochter Gelderse Papier kwam het fonds op een verlies van 1,50 gulden tot 53,70 te staan. KNP BT maakt verlies op de verkoop. Gelderse Papier zelf zakte gisteren 18 procent tot 54 gulden.

Meer over