SHV verkoopt Thaise Makro

Handelsconglomeraat SHV heeft de Thaise winkelketen Siam Makro verkocht aan CP All, de grootste supermarktketen van Thailand en eigenaar van de 7-Eleven winkels. SHV bevestigde dinsdag op haar website dat er een overeenkomst is gesloten met CP over de verkoop van SHV's aandelen in Siam Makro. De investeringsmaatschappij van de familie Fentener van Vlissingen gaf verder geen toelichting op de transactie.

het logo van de Nederlandse Makro Beeld anp
het logo van de Nederlandse MakroBeeld anp

Eerder op dinsdag berichtte de krant Financial Times dat CP All een bod had uitgebracht op het belang van 64 procent dat SHV in Siam Makro heeft. Volgens de krant bood CP All 787 baht (21 euro) per aandeel Siam Makro, waarmee het gehele bedrijf werd gewaardeerd op ruim 5 miljard euro. Dat is aanzienlijk meer dan de marktwaarde van de onderneming.

CP All bracht tegelijkertijd ook een bod uit op de belangen van andere aandeelhouders van Siam Makro. CP All maakt deel uit van de Charoen Pokphand Group, een van de grootste zakelijke holdings van Thailand, die gerund wordt door de miljardair Dhanin Chearavanont. Het bedrijf liet weten geen nieuwe aandelen te zullen uitgeven, maar de acquisitie te financieren met nieuwe leningen, meldde de Financial Times.

Meer over