Schuttersveld neemt Duitse sanitairgroothandel over

Schuttersveld neemt het Duitse Possehl Sanitär Heizung Handels-GmbH over, een groothandel in sanitair en centrale verwarming. De onderneming uit Zeist, die onderdelen levert aan uiteenlopende bedrijven, is druk bezig zijn activiteiten uit te breiden....

Van onze verslaggever

AMSTERDAM

Anderhalf jaar geleden beklemtoonde directeur J. Wolters tijdens een toelichting op de jaarcijfers dat Schuttersveld een groeifonds is. In het jaar 2000 zou de omzet ongeveer twee miljard gulden moeten bedragen. Het afgelopen jaar zette het bedrijf ruim een miljard gulden om. 'We hebben dat streefbedrag nu bereikt', zegt Wolters. 'Nu zullen we de lat wat hoger leggen. We willen, met het oog op de komst van de euro en de Europese markt, niet in een regionaal hoekje blijven zitten.' Schuttersveld boekte vorig jaar een winst van 35,2 miljoen gulden.

Wat Schuttersveld voor Possehl betaalt, wil Wolters niet zeggen. 'Het is een uitstekend geleid bedrijf dat altijd winst heeft gemaakt. Het is duidelijk dat we daar enkele tientallen miljoenen voor betalen.' Voor de overname hoeft Schuttersveld geen nieuwe aandelen uit te geven. Het bedrijf heeft eind vorig jaar een converteerbare obligatielening uitgegeven, waarmee volgens Wolters 'dit soort stappen' gezet kunnen worden. In de overname is ook een belang van 30 procent in het inkoopkantoor EKH in Hamburg besloten. Het Duitse Raab-Kärcher heeft de resterende aandelen.

Possehl heeft ruim 700 mensen in dienst. Zij werken in 22 vestigingen in Noord-Duitsland, waar de Nederlanders eind vorig jaar een belang namen van 60 procent in Triton-Belco in Hamburg.

Meer over