Schuitema van de beurs

AMERSFOORT (ANP) - Supermarktconcern Schuitema heeft afscheid genomen van de beurs in Amsterdam. In het aandeel werd woensdag voor het laatst gehandeld. Het bedrijf, bekend van de C1000-winkels, gaat na de overname door de Britse investeerder CVC Capital Partners verder als zelfstandig bedrijf.

Schuitema was jarenlang voor het overgrote deel in handen van branchegenoot en marktleider Ahold. Aan het begin van dit jaar werd bekend dat Ahold zijn meerderheidsbelang wilde verkopen. In ruil voor ongeveer vijftig winkels, een geldbedrag en een indirect belang in de nieuwe onderneming deed Ahold zijn belang van 73 procent van de hand.

De afronding van de overname werd 11 augustus uitgesteld in afwachting van een kort geding van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) bij de Ondernemingskamer. CVC probeerde het nog uitstaande resterende belang van ongeveer 1,5 procent in handen te krijgen door de kleine aandeelhouders een bod te doen van 26 euro per aandeel. Dat werd tijdens een vergadering van de hand gewezen, waarop CVC een openbaar bod plaatste van 20,11 euro per aandeel.

De VEB heeft de Ondernemingskamer verzocht het bod te verhogen naar 31,73 euro per aandeel. De behandeling moet nog plaatsvinden. Schuitema sloot de laatste handelsdag af met een winst van 1,6 procent op 25 euro.

Meer over