Schuitema-transactie afgerond

AMSTERDAM (ANP) - Supermarktconcern Ahold heeft de verkoop van zijn meerderheidsbelang van 73,2 procent in Schuitema afgerond. Investeerder CVC Capital Partners wordt de nieuwe eigenaar van de organisatie achter de C1000-winkels.

De investeerder heeft al 98,4 procent van de aandelen Schuitema in handen. Dat maakten de betrokken partijen maandag bekend.

Ahold krijgt voor zijn belang ongeveer 58 winkels en een geldbedrag, maar behoudt een indirect belang van 20 procent in Schuitema in de vorm van preferente aandelen. De afronding komt daags na de goedkeuring van de Europese Commissie voor de verkoop.

Te laat

Schuitema wil graag van zijn beursnotering af en bood een kleine groep minderheidsaandeelhouders aan hun aandelen te kopen voor 26 euro per aandeel. Tijdens een aandeelhoudersvergadering verkreeg Schuitema niet de nodige steun voor dit plan. CVC maakte maandag bekend een openbaar bod te doen van 20,11 euro per aandeel om het resterende belang in handen te krijgen.

Naar verwachting zullen de aandeelhouders het bod als te laat bestempelen, waardoor een langdurige procedure bij de Ondernemingskamer zal plaatsvinden.

De overdracht van de winkels is al in gang gezet. De laatste winkel zal naar verwachting voor het einde van dit jaar zijn overgedragen. De winkels worden omgebouwd tot Albert Heijn-filialen.

Meer over