Schuitema snoeit in personeelsbestand

Supermarktconcern Schuitema, bekend van de C1000-winkels, gaat ongeveer 140 banen schrappen. Vooral functies bij de ondersteunende diensten zullen verdwijnen. De maatregelen zijn noodzakelijk om de nummer 2-positie in Nederland te kunnen handhaven, aldus Schuitema-topman Tonn van de Laar maandag....

Schuitema werd recent overgenomen door investeerder CVC Capital Partners. Daarbij gingen 58 winkels over naar Ahold, dat een meerderheidsbelang had in Schuitema. Vervolgens verkocht Schuitema nog eens tien winkels aan derden. Dit alles leidde tot een omzetdaling van ongeveer 15 procent.

‘Niet alleen het veranderde winkelbestand vraagt om een aanpassing van de organisatie, maar ook de marktontwikkelingen spelen een rol. In de huidige markt waar de marges onverminderd onder druk staan, is het noodzakelijk de aanpassingen aan de nieuwe situatie snel ter hand te nemen’, aldus Van de Laar.

Het is de zoveelste maatregel die Schuitema heeft aangekondigd in korte tijd. Eerder verdwenen al tientallen banen als gevolg van de sluiting van het distributiecentrum in Eindhoven. Eind februari maakte Schuitema bekend de logistiek en de adviesdiensten voor winkeliers te gaan centraliseren, waardoor 135 banen verdwijnen.

Meer over