Schiphol groeit vooral dankzij Air France-KLM

Luchthaven Schiphol is het afgelopen jaar vooral gegroeid door de nieuwe combinatie Air France-KLM. Het aantal passagiers van de grootste luchtvaartmaatschappij van Europa groeide vorig jaar op Schiphol met 7 procent, terwijl het totale aantal reizigers met 3,8 procent toenam....

Desondanks vervoerde Schiphol nog nooit zoveel passagiers. Ruim 44 miljoen mensen maakten gebruik van de luchthaven. Schiphol behoudt daarmee de vierde plek in Europa, na Heathrow, Charles de Gaulle en Frankfurt.

President-directeur Gerlach Cerfontaine toonde zich donderdag tevreden op de nieuwjaarsreceptie van de luchthaven. Hij verwacht dat Schiphol de komende jaren met 5 procent kan groeien. Bang is hij niet voor de nieuwe luchthaven in Dubai, waar 120 miljoen passagiers kunnen worden verwerkt. ‘Het scheelt wel iets, maar ik blijf erbij dat Schiphol uitstekend gepositioneerd is in de wereld.’ Cerfontaine wil dat de Tweede Kamer in januari een duidelijke keuze maakt voor de privatisering van de luchthaven. Zelf is hij voorstander van een beursgang, in plaats van een onderhandse plaatsing van de aandelen.

Meer over