NieuwsTime Magazine

Salesforce-oprichter Marc Benioff koopt Time Magazine

Marc Benioff neemt het Amerikaanse Time Magazine over. De oprichter van technologiebedrijf Salesforce heeft samen met zijn vrouw Lynne het tijdschrift gekocht van mediabedrijf Meredith. Met de overname is 190 miljoen dollar gemoeid, zegt The Wall Street Journal.

null Beeld REUTERS
Beeld REUTERS

Benioff noemt het tijdschrift een ‘schatkist van Amerikaanse geschiedenis en cultuur’. Het Amerikaanse tijdschrift Forbes dicht hem een vermogen van 7 miljard dollar toe. De deal neemt naar verwachting 30 dagen tijd in beslag.

Benioff richtte in 1999 Salesforce op, een bedrijf dat gespecialiseerd is in clouddiensten voor bedrijven, waarmee het vorig jaar een omzet haalde van 8,4 miljard dollar. Het idee is dat een bedrijf geen hardware hoeft te bezitten, en ook geen software: alles is beschikbaar ‘in the cloud’, meestal via internet. In 2013 kondigde Benioff al ‘het einde van software’ aan. Hij en zijn vrouw staan bekend als filantropen. In 2000 introduceerden zij het ‘1-1-1-systeem’: elk bedrijf zou 1 procent van zijn arbeid aan goede doelen moeten besteden, en ook 1 procent van zijn kapitaal en 1 procent van zijn producten.

De Amerikaan is niet de enige techmiljardair die zich inkoopt in de media-industrie. Jeff Bezos, oprichter van Amazon, kocht in 2013 de Washington Post, en Patrick Soon-Shiong, rijk geworden met de verkoop van twee biotechbedrijven, kocht in juni dit jaar de Los Angeles Times.

Time Magazine is ’s werelds grootste wekelijkse opinieblad met een oplage van 2,3 miljoen exemplaren.

Meer over