S & P breekt record uit 2000

S & P De Dow Jones mag dan de index zijn waar iedereen op let, de breder samengestelde S & P-index is een veel betere graadmeter voor de Amerikaanse beurs....

OVERNAMES Het was de invloed van het overvloedige overnamenieuws en de beter dan verwachte kwartaalcijfers die beleggers deed opveren. De steenrijke Amerikaanse familie Dolan wil voor 10,5 miljard dollar de resterende aandelen van het snelgroeiende kabelbedrijf Cablevision Systems kopen. Het Cablevision-aandeel steeg hierop met ruim 9 procent.

TIME WARNER Het mediaconcern Time Warner meldde voorbeurs een nettowinst over het eerste kwartaal die de verwachtingen van analisten overtrof. Ook de omzet was hoger dan verwacht. Het bedrijf werd op de beurs 2 procent meer waard.

CITIGROUP De grootste Amerikaanse bank, Citigroup, liet woensdag weten dat het de financieel dienstverlener Bisys Group koopt voor 1,5 miljard dollar (1,1 miljard euro). Daarna verkoopt het twee onderdelen aan de investeringsmaatschappij J.C. Flowers & Co. De koers van het aandeel noteerde 0,1 procent hoger.

MASTERCARD De creditcardfirma Mastercard won ruim 10 procent na de presentatie van beter dan verwachte kwartaalcijfers. In het eerste kwartaal nam het aantal verwerkte betalingen sterk toe. Dit resulteerde in een omzetgroei van 24 procent en een 70 procent hogere winst.

Meer over