Rutte wil dat Nederlandse innovaties net zo bekend worden als tulp en dijken

Nederlandse innovaties moeten net zo beroemd worden als onze tulpen en dijken. Premier Mark Rutte zei dat vanmiddag voor vertrek naar Hannover, waar hij samen met de Duitse bondskanselier Angela Merkel de Hannover Messe opent. Dat is de belangrijkste industriële beurs ter wereld.

Premier Mark Rutte met de Duitse bondskanselier eerder deze maand tijdens de nucleaire top in Den Haag. Beeld afp
Premier Mark Rutte met de Duitse bondskanselier eerder deze maand tijdens de nucleaire top in Den Haag.Beeld afp

Rutte treft op de beurs vertegenwoordigers van 270 Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen. Nederland is dit jaar speciaal partnerland op de Messe. 'Dat is een grote eer voor onze innovatieve kracht. Wetenschappers en bedrijven werken in Nederland samen aan slimme producten', aldus Rutte.

'Dat levert Nederland geld op en banen. Op dit moment verdienen we al 30 procent van onze welvaart met export. De Hannover Messe is een ideale kans om Nederlandse innovaties op de wereldkaart te zetten.'

Rutte houdt zondagavond een speech op de beurs en heeft daarna een gesprek met Merkel, onder meer over de situatie in Oekraïne en de Europese verkiezingen die in mei worden gehouden.

Later deze week zijn ook minister Henk Kamp (Economische Zaken) en staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) aanwezig in Hannover. De Messe trekt meer dan 6.500 deelnemers uit 62 landen en trekt jaarlijks meer zo'n 220.000 bezoekers.

Meer over