'Renault wil met goedkope auto naar India'

De Franse autofabrikant Renault komt, in navolging van zijn Japanse partner Nissan, met een zeer goedkope auto voor opkomende markten. Dat meldde de Franse zakenkrant La Tribune dinsdag op gezag van bronnen bij het autobedrijf.

null Beeld afp
Beeld afp

Renault zou het model, dat ongeveer 5000 euro moet gaan kosten, volgend jaar onthullen op de autosalon in de Indiase hoofdstad New Delhi. Het voertuig zal in eerste instantie in India worden gebouwd, en later wellicht ook in Brazilië, aldus La Tribune.

De auto zal ongeveer zo groot worden als de Twingo, maar zal verder hemelsbreed verschillen van de Europese modellen van Renault. Het bedrijf is volgens het dagblad ook niet van plan de wagen in Europa op de markt te brengen. Het verkoopt daar al goedkopere auto's van het Roemeense dochtermerk Dacia.

Opkomende economieën worden steeds belangrijker voor autofabrikanten. Nissan onthulde maandag al een goedkope auto voor onder meer de Indiase markt. Het haalde daarvoor het oude merk Datsun, dat in de jaren '80 in vergetelheid was geraakt, weer van stal.

Meer over