Recordaantal pinbetalingen voor kerst

Met de kerstdagen voor de deur heeft de Nederlandse bevolking weer massaal inkopen gedaan. Vrijdag is een recordaantal van bijna acht miljoen betalingen met pinpas of creditcard gedaan...

Volgens Interpay, het bedrijf dat in Nederland het elektronische betalingsverkeer regelt, zijn vrijdag bijna acht miljoen betalingen met pinpas of creditcard gedaan. Nog nooit werd een zo hoog aantal betalingen per dag (7.931.281) gehaald, aldus een woordvoerster van Interpay zaterdag.

Ook zaterdag is er flink betaald met de pinpas. Toen ging de pinpas of creditcard ongeveer 7,5 miljoen keer door een betaalapparaat. De dag voor kerst in 2004 werden 7,1 miljoen transacties uitgevoerd.

Ook het record van pinbetalingen per seconde sneuvelde dit jaar. Het record, uit 2004, was 274 per seconde. Zaterdag werden gemiddeld 298 betalingen per seconde gedaan. De piek in het pinverkeer lag tussen 14.00 en 14.30 uur.

De sluiting van een aantal winkels in de Rotterdamse Koopgoot als gevolg van een lek in de stadverwarming, is niet opgemerkt in het betalingsverkeer. ‘Wij kunnen uit de cijfers niets opmaken’, aldus de woordvoerster.

Meer over