Rabobank hevelt aandelenhandel over naar Franse zakenbank

Rabobank stopt met zijn eigen divisie voor aandelenonderzoek en -handel en gaat hiervoor gebruikmaken van de diensten van de Franse zakenbank Kepler Cheuvreux. De partijen maakten de samenwerking dinsdag bekend. De toekomst van ongeveer dertig Rabobank-medewerkers is daarmee onzeker geworden.

null Beeld anp
Beeld anp

Rabo heeft een belang van 5 procent genomen in Kepler. Daarover werden geen financiële details verstrekt. De stap van de bank is ingegeven door kostenbesparing en schaalvergroting. De Rabobank benadrukte vanmorgen tegen persbureau ANP dat de divisie die verantwoordelijk is voor het begeleiden van beursgangen, geen onderdeel is van de transactie.

Aandelenonderzoek en -handel is nu nog een van de bekendste onderdelen van de zakendivisie van de Rabobank. Er werken nu nog zo'n vijftien analisten en eenzelfde aantal aandelenhandelaren. Zij duiken in de prestaties van beursgenoteerde bedrijven zoals Ahold en Wessanen en schrijven rapporten met adviezen aan beleggers om aandelen te kopen, vast te houden of te verkopen.

Hun werk wordt voortaan uitbesteed aan het gespecialiseerde Europese effectenhuis Kepler Cheuvreux, dat reeds 61 Nederlandse bedrijven volgt.

Meer over