Rabobank bekijkt verkoop beleggersbank Alex

Rabobank gaat Alex mogelijk verkopen. De bank liet vrijdag weten de verschillende mogelijkheden voor de beleggersbank, die via internet opereert, tegen het licht te houden....

ANP

Alex is sinds maart 2003 eigendom van de coöperatieve bank. Daarvoor was het bedrijf in handen van het Belgisch-Franse bankconcern Dexia, dat destijds zijn Nederlandse activiteiten afbouwde door de zeperd met aandelenleaseproducten. Rabobank zag met Alex grote mogelijkheden om te groeien met het aanbieden van beleggingsproducten via internet.

Alex richt zich vooral op actieve beleggers, die veel orders inleggen. Het bedrijf heeft ongeveer 100.000 klanten. In totaal bedient Rabobank ongeveer 600.000 particuliere beleggers.

Rabobank verklaarde vrijdag ‘zeer tevreden’ te zijn over de prestaties van Alex. ‘Maar net als andere financiële instellingen bekijken we regelmatig hoe we ervoor staan met bepaalde bedrijven en hoe een sector zich ontwikkelt’, aldus een woordvoerder.

De zegsman wilde verder niets kwijt over de beweegredenen van Rabobank om Alex mogelijk af te stoten. Over enkele weken verwacht hij meer duidelijkheid over de toekomst van de beleggersbank. Rabobank treedt daarbij in overleg met de directie van Alex, die binnen Rabobank zelfstandig besluiten kan nemen.

Het Financieele Dagblad meldde vrijdag al op basis van bronnen dat Rabobank van Alex afwil. Het dochterbedrijf zou niet meer bij de kernactiviteiten passen. Een andere internetbank, BinckBank, liet daarop via een woordvoerster weten een samensmelting met Alex ‘geen gekke gedachte’ te vinden. BinckBank telt zo'n 55.000 klanten.

Meer over