Prijsbreker EasyJet wil Air Holland overnemen

EasyJet, de prijsbreker onder de luchtvaartmaatschappijen, wil de Nederlandse chartermaatschappij Air Holland overnemen. Een woordvoerder van EasyJet in Londen bevestigde dit donderdagavond....

De Britse maatschappij is in eerste instantie vooral geïnteresseerd in de start- en landingsrechten van Air Holland op Schiphol. EasyJet is niet van plan de charteractiviteiten van Air Holland voort te zetten. Air Holland wil slechts kwijt dat het met een aantal partijen praat over verkoop. 'Wij doen verder geen mededelingen om het in gang gezette proces niet in gevaar te brengen', aldus een woordvoerster.

EasyJet liet vorig jaar februari al weten belangstelling te hebben voor Air Holland. Grootaandeelhouder Chartershare, met een belang van 70 procent, besloot uiteindelijk zijn aandelen te verkopen aan de andere aandeelhouders. Die willen hun aandelen nu kwijt.

EasyJet wil vanaf Schiphol 'het hele Europese netwerk' bedienen. Daar vallen bijvoorbeeld bestemmingen als Barcelona en Madrid onder, aldus de woordvoerder.

De Britse maatschappij wil op Schiphol een eigen terminal bouwen.

Meer over