NieuwsPostNL

PostNL profiteert van coronacrisis en geeft extraatje aan personeel

Geregeld is PostNL negatief in het nieuws, met reorganisaties bijvoorbeeld, maar deze keer niet. Middenin de coronacrisis gaat het beter dan verwacht, meldde het post- en pakketjesbedrijf dinsdag. Daarom krijgt het personeel een extraatje van 250 euro en kunnen beleggers weer dividend tegemoet zien.

Medewerkers sorteren pakketten in het nieuwe pakketsorteercentrum van PostNL.  Beeld ANP
Medewerkers sorteren pakketten in het nieuwe pakketsorteercentrum van PostNL.Beeld ANP

Door corona wordt veel meer online besteld en daar profiteert PostNL van. Daarom verhoogt het bedrijf de verwachtingen voor heel dit jaar. Er wordt nu minstens 175 miljoen euro brutowinst verwacht. In juli krikte PostNL zijn winstprognose ook al op. Toen werd aangegeven dat werd uitgegaan van een bedrijfsresultaat sterk boven de 110 miljoen tot 130 miljoen euro die het eerder voorspelde.

PostNL zegt dat in het derde kwartaal de sterke operationele prestaties hebben doorgezet. Daarnaast is er een sale- en leaseback-overeenkomst gesloten voor vier postsorteercentra in Amsterdam, Rotterdam, Zwolle en Den Bosch en het internationale sorteercentrum in Den Haag, ter waarde van 150 miljoen euro. De deal werd gesloten met de Nederlandse vastgoedinvesteerder Urban Industrial.

Volgens PostNL-topvrouw Herna Verhagen is de verwachting daardoor dat er over 2020 weer dividend uitgekeerd kan worden.

Het extraatje van 250 euro is voor voltijdwerknemers in Nederland. Het gaat volgens PostNL om een beloning voor de buitengewone inzet sinds de start van de pandemie. PostNL gaat in gesprek met de bezorgondernemers om ook hun pakketbezorgers iets extra’s te geven. Datzelfde gaat het bedrijf bespreken met de sociale werkvoorzieningsbedrijven waarmee wordt samengewerkt.

Meer over