Plotselinge koersdaling AkzoNobel na geruchten afwijzing overnamebod PPG

Dinsdag vlak voor het scheiden der markten zakte het aandeel AkzoNobel in met iets meer dan een euro (slotkoers: 79,29 euro). Die plotselinge koersdaling komt voor rekening van de Amerikaanse beleggerssite streetinsider.

Jeroen van Wensen
CEO Ton Buchner en de voorzitter van de Raad van Commissarissen Antony Burgmans van AkzoNobel staan de pers te woord, 25 april 2017. Beeld anp
CEO Ton Buchner en de voorzitter van de Raad van Commissarissen Antony Burgmans van AkzoNobel staan de pers te woord, 25 april 2017.Beeld anp

De site meldde om vijf uur in de middag dat AkzoNobel ook het laatste overnamebod van de Amerikaanse branchegenoot PPG gaat afwijzen. AkzoNobel zegt in reactie op het gerucht dat het bod nog steeds wordt bestudeerd. Met die studie is AkzoNobel al geruime tijd bezig. PPG legde op 24 april een verhoogd bod op tafel van 96,75 euro per aandeel, nadat AkzoNobel eerdere biedingen afwees.

Volgens de directie biedt AkzoNobel op langere termijn meer toegevoegde waarde voor beleggers als het zelfstandig blijft. Beleggers zijn tot op het bot verdeeld over de overname, waarmee in totaal 27 miljard euro gemoeid is. Een deel volgt de directie, andere aandeelhouders vinden het bod te mooi om te laten liggen.

Lees meer

Openlijk oorlog
Vijf vragen over de aanval van PPG op AkzoNobel (+).

Akzo dumpt 'zout'
Om een vijandelijke overname te voorkomen, doet het bedrijf afstand van de chemische divisie (+).

Vijf vragen
Demissionair minister Kamp wil een verplichte wachttijd invoeren voor bedrijven die ten prooi dreigen te vallen aan een vijandelijke overname. Is dat een goed idee? (+)

Meer over