Philips zet mes in Components

Philips zet het mes in de divisie Components (onderdelen voor elektrische apparaten). Fabrieken in Roermond en Eindhoven, samen goed voor ruim 700 arbeidsplaatsen, worden verkocht....

Ook fabrieken in Hamburg en het Engelse Southport gaan van de hand. Het Eindhovense hoofdkantoor van de business groep General System Components wordt gesloten.

Dat zegt FNV Bondgenoten, dat ervan uit gaat dat de reorganisatie 200 mensen hun baan zal kosten. Philips zegt evenwel dat dat niet aan de orde is, maar wil ook geen werkgelegenheidsgaranties afgeven.

De divisie Components is onderverdeeld in vijf business groups. Twee daarvan, General System Components en AC & M worden samengesmeed tot een nieuwe: Business Development. Drie fabrieken die onder General Systems Components vallen worden samengevoegd tot één. Waar die wordt gevestigd is niet bekend.

FNV Bondgenoten staat niet bij voorbaat negatief tegenover verkoop. 'Als de werkgelegenheid en de arbeidsvoorwaarden maar goed blijven.' Bij de vestiging in Roermond werden vorig jaar 150 banen geschrapt.

Meer over