Peter Langhout Reizen uit garantiefonds

Het Garantiefonds Reisgelden heeft Peter Langhout Reizen als deelnemer geschrapt. Dat betekent dat mensen die een reis bij het bedrijf boeken, hun geld niet terug krijgen als het failliet mocht gaan....

Ondanks de opzegging kunnen consumenten wel degelijk reizen boeken met een garantie bij Peter Langhout Reizen, stelt commercieel directeur S. van den Berg van het bedrijf. De organisatie gaat de reizen tijdelijk laten uitvoeren door een reisbureau dat wel is aangesloten bij het Garantiefonds Reisgelden.

‘Door wie de reizen worden uitgevoerd, kan ik nog niet bekendmaken want formeel is het contract nog niet helemaal rond’, aldus Van den Berg. Om nieuwe klanten gerust te stellen, hoeven zij geen aanbetaling van de reis te doen zolang Peter Langhout Reizen buiten het garantiefonds valt, zegt de commercieel directeur.

Peter Langhout Reizen is uit het Garantiefonds Reisgelden gezet omdat het bedrijf ‘de reglementaire verplichtingen’ van het fonds niet kan nakomen, stelt directeur P. Silbermann.

Hij zegt niet om welke verplichting het gaat. Het gaat alleen om het lidmaatschap van de prijsvechter zelf, de dochterbedrijven zijn niet aangesloten bij het garantiefonds voor gedupeerde reizigers, aldus Silbermann.

Van den Berg ontkent dat Peter Langhout Reizen in financiële moeilijkheden verkeert. Wel heeft het bedrijf nog steeds last van het voormalige dochterbedrijf De Mol Pelikaan Reizen. Dit bedrijf is twee jaar geleden opgeheven door Peter Langhout, maar de verliezen werken nog door op de balans van het moederbedrijf, zegt Van den Berg.

De commercieel directeur wil op korte termijn bij het Garantiefonds Reisgelden bewijzen dat Peter Langhout Reizen financieel gezond is. Hij hoopt dat zijn bedrijf over twee weken weer kan deelnemen aan het fonds.

Meer over