Nieuws

Pakketservice PostNL blijft groeien, bedrijf investeert komende drie jaar bijna 1 miljard euro

PostNL wil de komende jaren 450 miljoen euro investeren in onder meer pakketautomaten. In totaal investeert het bedrijf de komende drie jaar bijna een miljard euro, ook in elektrische bezorgwagens. In 2025 wil PostNL in 25 binnensteden uitstootvrij kunnen bezorgen, in 2030 moet elke ‘laatste kilometer’ uitstootvrij worden afgelegd.

Een PostNL-postpunt in een Primera in Den Bosch. Beeld Marcel van den Bergh / Volkskrant
Een PostNL-postpunt in een Primera in Den Bosch.Beeld Marcel van den Bergh / Volkskrant

Dat maakte het bedrijf bekend bij de presentatie van de halfjaarcijfers. PostNL leverde in het tweede kwartaal van dit jaar 95 miljoen pakketten af – ruim 11 procent meer dan in het tweede kwartaal van 2020.

Ook groeide, mede door de vaccinatieuitnodigingen, het volume van de brievenpost met 4 procent. In het eerste kwartaal van dit jaar bezorgde PostNL met 108 miljoen pakketten wel nog iets meer, omdat de winkels toen gesloten waren.

PostNL denkt ongeveer 40 procent van het bedrijfsresultaat van 63 miljoen euro toe te kunnen schrijven aan de coronacrisis. Het bedrijfsresultaat is de winst die is behaald voor onder andere belastingen worden afgetrokken. Netto behaalde het bedrijf het afgelopen kwartaal 41 miljoen euro winst, net als vorig jaar.

Meer over