'Paardenvleesbedrijf' Van Hattem failliet

Van Hattem Vlees BV uit Dodewaard is failliet. Het faillissement is vorige week uitgesproken door de rechtbank in Zutphen en vandaag gepubliceerd. Het bedrijf had al uitstel van betaling, nadat het in moeilijkheden kwam doordat er resten paardenvlees in rundvleesproducten werden gevonden.

Kwaliteitsmanager Arjen de Ruiter van slachthuis Van Hattem Vlees laat de slachterij in bij de hoofdlocatie in het Gelderse Dodewaard zien. Beeld ANP
Kwaliteitsmanager Arjen de Ruiter van slachthuis Van Hattem Vlees laat de slachterij in bij de hoofdlocatie in het Gelderse Dodewaard zien.Beeld ANP

De Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit NVWA legde de productie van Van Hattem begin dit jaar stil. Het bedrijf mocht niet meer slachten, niet meer handelen en moest 15.000 ton vlees van de markt halen. Dat gebeurde nadat de NVWA ontdekte dat enkele tientallen paarden en pony's in de administratie van het bedrijf waren verdwenen. De autoriteit vermoedde dat het goedkope vlees van deze dieren ook was verwerkt in rundvleessnippers.

Bij Van Hattem Vlees werkten een kleine 70 mensen. De directie heeft inmiddels een nieuw bedrijf opgericht onder de naam Dutch Meat Company.

Meer over