Economie

Overnamegevecht Neways Electronics

Een biedingsoorlog kennen we de laatste tijd voornamelijk uit het buitenland, maar nu lijkt er eentje in de maak op eigen bodem.

Redactie
Neways logo Beeld Neways
Neways logoBeeld Neways

Donderdagavond kondigde investeerder Infestos aan een overnamedeal te hebben gesloten met Neways Electronics. Dit terwijl ook het industriële concern VDL deze ­Brabantse fabrikant van elektronische componenten graag wil hebben. Infestos, van het Twentse Quote 500-lid Bernard ten Doeschot, biedt 14,55 euro in contanten per aandeel en wil minstens 60 procent van Neways in handen krijgen. Daarmee is het bod in totaal 177,5 miljoen euro waard.

VDL heeft 13 euro per aandeel geboden, oftewel, meer dan 158 miljoen euro. Het bestuur en de raad van commissarissen van ­Neways staan achter het bod van Infestos en raden de aandeelhouders aan het voorstel te accepteren.

­Neways zou met Infestos als meerderheidsaandeelhouder een beursgenoteerd bedrijf moeten blijven. In mei brak Neways de overnamegesprekken met VDL nog af uit onvrede over de hoogte van het bod. VDL bezit 27 procent van Neways. Beleggers kijken tevreden toe. Het aandeel Neways steeg vrijdag bijna 3 procent, tot 14,55 euro.

Meer over