Oude auto's

Limburgers rijden veel meer in oude auto's dan inwoners van andere provincies. Van alle personenauto's die inwoners van deze provincie bezitten is bijna 45 procent meer dan negen jaar oud....

Flevoland telt van Nederland juist het kleinste aantal oude auto's. Daar is niet meer dan 30 procent van de auto's ouder dan negen jaar.

Dat blijkt uit een inventarisatie van het Nederlandse autobezit door het Centraal Bureau voor de Statistiek. Op 1 januari stonden in ons land 6,1 miljoen personenauto's geregistreerd. Dat zijn er gemiddeld 388 per duizend inwoners, ofwel een auto per 2,5 Nederlander.

Het autobezit is niet gelijkmatig gespreid over het land. Noord-Brabant gaat verhoudingsgewijs aan kop met 428 auto's per duizend inwoners. In Flevoland bezitten duizend inwoners 'samen' 357 auto's. Maar in die provincie zijn de luxewagens dus wel weer relatief nieuw: 11 procent is minder dan een jaar oud. Alleen Utrecht en Noord-Holland scoren wat dat betreft even hoog. In Limburg is niet meer dan 5,8 procent van alle auto's jonger dan een jaar.

Meer over