Ook Apple krijgt prins Al-Waleed als aandeelhouder

Prins Al-Waleed bin Talal heeft een belang van meer dan 5 procent genomen in Apple Computer Inc. Al-Waleed, familie van de Saudische koning Fahd en een van de rijkste personen ter wereld, heeft de aandelen de afgelopen weken voor 115 miljoen dollar via de beurs gekocht....

Bloomberg, Reuter

DUBAI/CUPERTINO

Al-Waleed breidt de afgelopen maanden zijn beleggingsportefeuille in rap tempo uit. Zo kocht hij twee weken geleden een 5 procentsbelang in Trans World Airlines (TWA). Een week later maakte de Saudische miljardair bekend 5 procent in de Norwegian Cruise Lines te kopen. In maart kondigde hij ook nog aan 500 miljoen dollar te investeren in een Four Seasons Hotel in zijn woonplaats Riaad.

De aandelenkoers Apple, die vorig jaar gestaag is gedaald tot 151/8 dollar, maakte recentelijk een sprong na verhalen over een mogelijk bod door Oracle.

Al-Waleed heeft een naam hoog te houden als investeerder met een neus voor ondergewaardeerde bedrijven. De prins deed goede zaken met investeringen in Euro Disney en de Amerikaanse bank Citicorp. Ook neemt hij deel in het Londense kantorencomplex Canary Wharf. Het vermogen van Al-Waleed werd vorig jaar geschat op 15 miljard dollar.

Meer over