Ongelukken spelen kerstverkeer parten

Automobilisten op verschillende snelwegen komen op tweede kerstdag in files terecht. Ongelukken, wegafsluitingen en spoedreparaties zorgen voor problemen, zo meldden ANWB en de VerkeersInformatieDienst (VID) vandaag.

Archiefbeeld. Beeld ANP
Archiefbeeld.Beeld ANP

Zo was de A12 richting Den Haag dicht vlakbij het centrum van Den Haag, omdat er drie auto's op elkaar zijn gereden. Net toen daar alle problemen waren verholpen, ging het mis op dezelfde snelweg bij De Meern.

Auto met pech aangereden
Een auto die met pech langs de A6 (tussen Leystad en Swifterband) stond, is van achteren aangereden door een andere auto. Bij het ongeluk zijn twee gewonden gevallen, van wie er een slecht aan toe is.

Het is niet bekend hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Ook is nog niet duidelijk in welke auto de gewonden zaten. Het verkeer staat er al een tijd vast.

Vangrail gerepareerd
Automobilisten op de snelweg A1 hadden het tweede kerstdag niet makkelijk. Op verschillende plaatsen liep het vast. Bij Lochem werd de vangrail gerepareerd met een flinke vertraging voor het verkeer in beide richtingen tot gevolg.

Aan de andere kant van het land ging het bij knooppunt Diemen fout, toen een onbekend aantal voertuigen op elkaar reed in de richting van Amersfoort. Ter hoogte van Muiderberg gebeurde ook een ongeluk, juist in de richting van Amsterdam.

undefined

Luchtfoto van Muiderbrug en knooppunt Diemen en het AmsterdamRijnkanaal. Beeld Archief ANP
Luchtfoto van Muiderbrug en knooppunt Diemen en het AmsterdamRijnkanaal.Beeld Archief ANP
Meer over